Rezultate pentru eticheta "burse elevi"
Noile condiții de acordare a burselor provoacă nemulțumiri în rândul elevilor. Pe lângă faptul că media minimă a fost crescută la 9,50, ceea ce a dus la scăderea numărului de beneficiari, valoarea burselor a rămas neschimbată. În aceste condiții, atât elevii, cât și profesorii, sunt de părere că se puteau găsi soluții, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.
CONSTANŢA. Burse mici, nevoi tot mai multe. Paul își plătește meditațiile, dar încearcă să își ajute și ceilalți frați: ''Tatăl meu e decedat și mai ajut și eu''
Rechizite, haine ori mâncare? De cele mai multe ori elevii care primesc burse trebuie să aleagă ce își cumpără pentru că banii nu sunt suficienți pentru toate. Dacă mai sunt și navetiști, atunci trebuie să își chibzuiască foarte bine veniturile. La un calcul simplu, câteva rechizite pentru copii ajung să coste aproape 300 de lei, o sumă care depășește deja valoarea a două dintre bursele primite de elevi. Consilierii locali au decis să nu mărească suma atribuită fiecărui tip de bursă, deși Asociația Elevilor a cerut chiar în cadrul ședinței mărirea cuantumului.
Scandalul burselor continuă. Nemulţumiri în rândul elevilor, profesorilor, dar și al părinților. ''9.50 este o notă cam mare pentru liceele tehnologice''
Criteriile de acordare a burselor de merit continuă să stârnească nemulțumiri în rândul elevilor, profesorilor, dar și al părinților. O parte dintre ei susțin că această creștere cu un punct, de la 8.50 la 9.50, reprezintă o nedreptate pentru unii copii și cer lămuriri de la Ministerul Educației. Sunt însă, și persoane care consideră că de aceste burse ar trebuie să beneficieze doar cei care au performanțe deosebite.
Din semestrul II, elevii vor primi burse mai mari, dar prea mici în comparație cu nevoile și cheltuielile lor
Demersurile ce prevăd mărirea burselor pentru elevi continuă cu pași repezi. Aceștia vor putea beneficia, începând din semestrul II, de ajutoare financiare suplimentare, în funcție de performanțele și meritele școlare. Pentru a-i împăca pe tineri, bugetele vor fi mărite cu scopul de a-i diferenția pe copiii silitori de cei mai puțin dornici de a obține note maxime. Totuși, sumele alocate încă nu acoperă toate nevoile și cheltuielile acestora, susțin reprezentanții elevilor.